Tentoonstelling cartoonwedstrijd Olense Kartoenale

De internationale cartoonwedstrijd Olense Kartoenale ging in 2017 met het thema ‘landbouw’ terug naar het verleden van de ‘boeren van Olen’. Olen is immers bekend vanwege zijn boerenfratsen en de merkwaardige pot met drie oren. Dat deze humoristische legenden ooit moesten aanzetten tot cartoons met landbouwers in de hoofdrol, was niet te vermijden.

Met deze cartoonwedstrijd daagde men cartoonisten uit de hele wereld uit om dit thema zo origineel mogelijk in beeld te brengen. Het thema voor de prijs van Amnesty International was ‘mensenrechten’. Het is een thema dat blijvend aandacht verdient en waar ook cartoonisten mee geconfronteerd worden.

In totaal namen er 336 cartoonisten deel uit 54 verschillende landen. In totaal was dit goed voor 1.057 ingezonden cartoons. De hoofdprijs ging naar Negin Naghiyeh uit Iran. De tweede prijs was voor de Indonesiër Anon Anindito. De prijs van Amnesty International werd weggekaapt door Marco D'Agostino uit Italië.

Deze  tentoonstelling van de Olense Kartoenale is te bekijken in de bibliotheken van Kasterlee, Lichtaart en Tielen:

van 2 mei tot 30 mei 2018

tijdens de openingsuren van de bib

Hier wordt lezen nog leuker

Neus rond in de boekenkast van bekende boekenwurmen, vrienden, familie, buren, collega’s, … en ontdek wat zij van hun boeken vinden. Maak ook zelf je eigen boekenkast en geef bij elk boek je ongezouten mening en score. Lees verder