Openbare bibliotheken provincie Antwerpen

Ontdek onze voorlees- en prentenboeken tijdens de Voorleesweek

Kom eens een kijkje nemen op onze kinder- en jeugdafdeling en ontdek het ruime aanbod voorlees- en prentenboeken. De prentenboeken vind je in de gele bakken, gerangschikt volgens thema. In de groene kast vind je de een mooie verzameling voorleesboeken, herkenbaar aan de afkorting VL op de rug. 

De Voorleesweek is een initiatief van Iedereen Leest, een organisatie die iedereen wil aansporen om te lezen én voor te lezen. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Dit jaar worden de voorleespapa's in de kijker gezet. Zij zijn immers van groot belang voor de leesopvoeding van kinderen. Dus mannen (jong en oud): lees dit jaar eens extra voor, thuis, op school, in de kinderopvang of zelfs op het werk. Hoe meer voorleesplezier, hoe beter!

Meer info, tips en een boekenwijzer vind je op http://www.voorleesweek.be. Daar kan je je ook registreren als voorlezer!

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

In de kijker: leesplezier met fundels

De voorleesweek is afgelopen maar dat hoeft niet te betekenen dat alle voorleesmama's (en vooral -papa's dit jaar!) stoppen met voorlezen. Misschien heb je net zin gekregen om nog véél meer te lezen. Of om eens op een andere manier te lezen. Dat kan met de fundels! Lees verder

14 december: De Premier(2016)

Gratis filmsvoorstellingen Tijdens de koude wintermaanden kan je één keer per maand op donderdag om 14 uur gratis komen genieten van een film in onze bib. Inschrijven hiervoor gebeurt via een waarborg van 5 euro per persoon per film, te betalen aan de balie van de bib. Deze waarborg krijg je terug als je effectief naar de film komt kijken. Lees verder
Meer nieuws