Openbare bibliotheken provincie Antwerpen

Lezing: “Big brother in Europa” door Raf Jespers op 12 oktober om 20.00 uur

“Big Brother in Europa” door Raf Jespers op 12 oktober 2017 om 20 uur

Hebt u geheimen? Dat dacht u maar. Big Brother, grote broer, houdt u in de gaten. Overheid, bedrijven, reclamejongens: ze weten uw vermeende privéleven te vinden. Met surveillance, bewaking, controle. Waar en wanneer u naar wie belt, sms’t of mailt, welke websites u in het holst van de nacht bezoekt: het blijft allemaal in databanken bewaard. RFID-chips, observatiecamera’s, afluistersatellieten, websnuffelaars, scanners, DNA-kits, spyware, databanken… 'Glazen overheden' en 'glazen ondernemingen' mogen dan wel veraf zijn, de 'glazen burger' is een hete realiteit. Men kijkt zo bij je binnen. Advocaat Raf Jespers zet alles op een rij. Het resultaat is hoogst explosief. Burgerrechten en vrijheden beschermt men niet door ze af te schaffen.

Deze lezing wordt georganiseerd door het Davidsfonds Lille, Poederlee en Wechelderzande in samenwerking met Vormingplus Kempen en de bib.

Toegang is gratis maar liefst inschrijven via de bib. 

              

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Boeken boeien

Lezers spreken graag over wat hen boeit. De bibliotheek wil mensen samenbrengen om tussen boeken hierover van gedachten te wisselen. De volgende bijeenkomst zal doorgaan op zaterdag 28 oktober in de bib van 10.00 u tot 11.30 u Lees verder
Meer nieuws