Openbare bibliotheken provincie Antwerpen

Jeugdboekenmaand in Puurs

Wetenschap en techniek, dat is de evolutietheorie. Dat is een colafles die een fleecetrui wordt. Maar dat is eigenlijk pas het laatste. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD-zak. Eerst zijn er vragen in de kop. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen. Eureka is het feestje dat daarbij hoort.

Lees verder en ontdek het boeiend programma!

Bibster Story met je klas
In Bibster Story neem je het in team tegen elkaar op om zoveel mogelijk volgers te verzamelen op social media. Je verdient volgers door posts te selecteren op basis van antwoorden op een set vragen, onderverdeeld in themarondes. Deze formule is ideaal om groepen je bibliotheek te laten ontdekken.

Kom je buiten de schooluren? Dan speel je Bibster Quest! Pak je smartphone en zoek de codes tussen de boekenrekken. Als je ze ingeeft, duiken er vragen op: weet jij het antwoord?

Aan de slag met een lasersnijder
Wist je dat onze bib een FabLab herbergt? Dat is een Fabrication Laboratory: een digitale werkplek waar projecten tot leven komen. Tijdens de Jeugdboekenmaand maak je kennis met onder meer een lasersnijder, 3D-printer en CNC-frees.

  • alle woensdagen van 13.00u tot 22.00u
  • alle vrijdagen van 14.00u tot 22.00u
  • alle zaterdagen van 14.00u tot 22.00u

Bib wordt labo: eureka!
Op zondag 4 maart verandert de bib in een laboratorium met leuke proeven en wetenschappelijke goocheltrucs! De Professor doet echte proeven met luchtdruk, middelpuntvliegende kracht en statische elektriciteit en geeft uitleg op het niveau van de kinderen. Ook enkele wiskundige begrippen komen aan bod. Trek dus je beste uitvindersoutfit aan!

Dorst en hongertje gekregen van al dat laboplezier? Drink uit een proefbuisje en smikkel een wafel naar binnen.

Verder kan je je onderdompelen in virtuele en toegevoegde realiteit. Of wie weet win je wel een LEGO Star Wars-pakket met onze wetenschappelijke zoektocht.

En het beste van al: deze verwendag is GRATIS!

Vier vette workshops
Elke woensdag van de Jeugdboekenmaand duiken we diep in wetenschap en techniek. We bouwen een grote robot met een berg boeken. We onderzoeken hoe vuil de stoel van de bibmedewerker is en wat er allemaal op de toetsenborden plakt door de bacteriën te doen groeien. We gaan de lucht in met ballonnen, vliegtuigjes en een zeppelin met propeller. En we doen nog een heleboel andere experimenten!

  • 7 maart: Bouwen met boeken
  • 14 maart: Bacteriën in de bib
  • 21 maart: Van grond gaan in de bib
  • 28 maart: Experimentjesdag

Telkens van 14.00u tot 17.00u in de bib. Inschrijven via www.puurs.be/webwinkel, via het tabblad ‘BKO de Sloeber’ voor Crea-atelier. Per namiddag betaal je 6 euro.

Boeken maken je nieuwsgierig. Door sommige boeken ga je vragen stellen. In andere boeken vind je antwoorden. Het ene boek brengt je bij het andere. Je zou kunnen zeggen dat deze Jeugdboekenmaand eindeloos doorgaat.

<-- De lijst met nummer 7330 zal hier worden weergegeven -->

<-- De lijst met nummer 7331 zal hier worden weergegeven -->

<-- De lijst met nummer 7332 zal hier worden weergegeven -->

<-- De lijst met nummer 7333 zal hier worden weergegeven -->

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws