Openbare bibliotheken provincie Antwerpen

In Memoriam : Dick Bruna

gepost op: 17 februari 2017

Dick Bruna overleed op 89-jarige leeftijd in Utrecht, de stad waar vorig jaar het Nijntje Museum zijn deuren opende.

Hij schreef en illustreeerde meer dan honderd kinderboeken en bedacht verschillende figuurtjes zoals de beren Boris en Barbara en koalabeertje Ko. Maar hij raakte vooral bekend als geestelijke vader van Nijntje, het konijntje waarmee generaties kinderen hun eerste stapjes in de wereld van de boeken zetten. Het eerste Nijntje-boek verscheen in 1955. Nijntje veroverde stilaan de harten van kinderen, ouders en grootouders in België en Nederland, maar raakte ook ver daarbuiten bekend als 'Miffy'. De avonturen van dit meisjeskonijn werden vertaald in 45 talen, waaronder ook het Latijn en het Chinees.Vooral in Japan is 'Miffy' ongekend populair, ze heeft er zelfs een eigen skioord. 

Ook nu nog heeft de bib heel wat prentenboeken, luisterboeken, dvd's en knisperboekjes van Dick Bruna. Wil je nog eens teruggrijpen naar de ontluisterende eenvoud van Nijntje? Rep je dan naar de bib. Een lijst van onze Dick Bruna boeken vind je hier: 

<-- De lijst met nummer 3973 zal hier worden weergegeven -->

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Onze Zadenbib!

Ook deze lente kunnen tuinliefhebbers hun hartje ophalen met de zadenbib! Iedereen kan in onze bibliotheek gratis zaden uitlenen van bloemen, kruiden en groenten. Lees verder
Meer nieuws